Opțiuni de imprimare:

Oua coapte in cartofi

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total1 oră 30 minute

Oua coapte in cartofi, reteta pentru pofticiosi, foarte rapid de pragatit cu un gust excelent.

 4 cartofide preferat mai maricei
 50 gr unt
 50 gr Branza sau parmezanbranza dupa gust dulce sau sarata
 4 oua
 15 gr ceapa taiata marunt
 1 sare & piperdupa gust
1

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C inainte de a adauga preparatul in cuptor.
Spalati si uscati cartofii, puneti-i pe o tava la cpt in cuptor pentru aproximativ 1 ora/ 1 ora si 15 minute. Apoi scoateti-i din cuptor si lasati-i sa se raceasca putin. Verificati cartoful daca este moale, folosind o furculita.

oua in cuptor

2

Umplutura:
Taiati o buata de cartof orizontal, undeva la treimea de sus a cartofului, pe lungime, ca un capacel. Scoateti cu o lingurita miezul pana cand peretele cartofului ramane mai putin de 1 cm , cu grija sa nu rupeti cartoful Amestecati miezul cartofului intr-un castron cu untul ramas, branza rasa, apoi adaugati sare si piper dupa gust.
Introduceti amestecul in cartof lasand in mijloc un gol atat de mare cat sa intre un ou. Condimentati putin si adaugati daca doriti chiar si o lingurita de samntana.

Partea din umplutura cu miez de cartof unt si branza rasa va ramane nefolosita, puteti sa o folositi la alte preparate.

Dupa ce ati adaugat oul adaugati in cuptor la coacere inca 8-10 minute. Dupa ce ii scoateti asezonati cu ceapa calita peste pentru gust si savoare.

cartofi in cuptor

3

Servire:
Se serveste asezonat cu o salata usoara sau chiar o carnita sau peste. Se imbina perfect.

oua in cartof

4

POFTA BUNA!